Upotreba kolačića

Uvod

Kako bi posjećivanje naše internet stranice bilo što ugodnije, ova stranica mora na Vaš računar spremiti malu količinu informacija, tzv. kolačića (eng. Cookies). Kolačići, između ostalog, služe da bi web stranica radila optimalno te kako bismo bili u stanju vršiti daljnja unaprjeđenja stranice u svrhu poboljšavanja Vašeg iskustva pregledavanja. Korištenjem ove web stranice pristajete na upotrebu kolačića. Blokiranje kolačića je moguće, nakon čega ćete i dalje moći pregledavati stranicu, ali neke njene mogućnosti Vam neće biti dostupne.

Šta je kolačić?

Kolačić je informacija spremljena na Vaš računar, tablet ili mobitel, koja može biti dostavljena neposredno od strane web stranice koju posjetite (kolačići od prve strane) ili u saradnji i za potrebe web stranice koju posjetite od treće strane (kolačići treće strane). Kolačići obično spremaju Vaše postavke, postavke za web stranicu, kao što su npr. preferirani jezik ili slične postavke. Kasnije, kada otvorite istu web stranicu, internet pretraživač šalje nazad kolačiće koji pripadaju toj stranici. Ovo omogućava stranici da prikaže informacije prilagođene Vašim potrebama. Kolačići mogu spremati širok raspon informacija, uključujući i dio ličnih informacija. Te informacije mogu biti spremljene jedino ukoliko Vi to omogućite – web stranice ne mogu dobiti pristup informacijama koje im niste dali te ne mogu pristupiti datotekama na Vašem računaru.

Korištenje kolačića na www.pikakartica.ba

www.pikakartica.ba koristi kolačiće kako bi omogućili bolje korisničko iskustvo. Kada koristite našu internet stranicu možete također zaprimiti kolačić „treće strane“. www.pikakartica.ba upotrebljava kolačiće u svrhu praćenja statističke posjećenosti web stranice radi dobivanja potrebnih informacija o uspješnosti web stranice i pri tom također koristi uslugu treće strane pod nazivom Google Analytics. www.pikakartica.ba također upotrebljava kolačiće u svrhu oglašavanja proizvoda/usluga Super Kartica d.o.o. i to na samoj web stranici, na prikazivačkim mrežama i kroz korištenje remarketinga na usluzi Google Analytics. Upotrebom kolačića dobavljači treće strane (uključujući i Google), u saradnji sa Super Kartica d.o.o., prikazuju oglase Super Kartica d.o.o. na web-lokacijama na cijelom internetu. Posebno ističemo da možete isključiti usluge Google Analytics za oglašavanje na prikazivačkoj mreži i prilagoditi oglase za Google prikazivačku mrežu pomoću alata Upravitelj postavki oglasa (http://www.google.com/settings/ads). Također, u svrhu planiranja objava sadržaja primjerenih Vašim interesima i budućih marketinških kampanja koristimo alat Google Analytics Demographics and Interest Reporting gdje možemo upotrebljavati podatke iz Google-ovog oglašavanja na temelju interesa ili podataka o publici treće strane (npr. dob, spol i interesi) na usluzi Google Analytics. Detaljne informacije treće strane o ovoj usluzi, kao i o mogućnostima korisnika da reguliraju postavke kolačića koji su za to potrebni, dostupne su na: http://www.google.com/analytics/learn/privacy.html

Kako onemogućiti kolačiće?

Ukoliko želite možete onemogućiti pohranu kolačića na Vaš računar, ali blokiranje svih kolačića moglo bi imati negativan učinak na korištenje mnogih internet stranica, pa tako i ove. Postavke kolačića mogu se kontrolirati i konfigurirati u Vašem internet pretraživaču. Želite li izbrisati ili onemogućiti kolačiće na svom računaru potrebno je ažurirati postavke svog internet pretraživača (informacije o načinu brisanja i onemogućavanja kolačića potražite na svom pretraživaču odabirom izbornika za pomoć).

Dodatne informacije oko isključivanja kolačića

Trenutno postoji nekoliko web-stranica za isključivanje čuvanja kolačića za različite servise. Više informacija možete pronaći na sljedećim web adresama:

Trebate li dodatne informacije?

Pitanja Email Besplatni info telefon 080 02 22 28

Prijavite se u svoj korisnički račun ili postanite član

Imam karticu Želim karticu