Pika Kartica donirala 180 paketića Udruženju „Ruku na srce“

27.12.2019.

Novogodišnja humanitarna akcija Pika Kartice


Nakon završene aktivacije putem facebooka, gdje su korisnici Pika Kartice uzeli učešće kroz podjelu vijesti i lajkanjem stranice, prikupljen je iznos za donaciju 180 paketića.

Paketići su uručeni humanitarnom udruženju „Ruku na srce“ koji su u okviru humanitarnog projekta "Nijedno dijete bez paketića" obradovali 3.000 mališana iz porodica slabijeg matrijalnog stana iz cijele Bosne i Hercegovine.
O projektu koji se realizuje već devetu godinu zaredom, predsjednica Udruženja “Ruku na Srce“, Najla Hrustan, kazala je da je jako ponosna i sretna.

“Osjećaj ljubavi, sreće i ponosa vodi nas svake godine kroz tromjesečnu realizaciju ove najljepše zimske priče. Vrijedni volonteri su sve to vrijeme prikupljali donacije, pakovali paketiće, te pripremali kreativne radionice i predstavu kako bi današnju podjelu učinili zabavnom i nezaboravnom za naše mališane, koji su sa nestrpljenjem očekivali svoje novogodišnje paketiće. Zahvaljujemo se Pika Kartici i svim korisnicima, što su prepoznali važnost ovog projekta i na ovaj način dali svoj doprins.“, kazala je Hrustan.

„Praznici su vrijeme empatije, humanosti i darivanja. Tada svi mi, a posebno oni najmlađi i najranjiviji, priželjkujemo radost, ljubav i mir. Ne smijemo da zaboravimo da je posebno u ovom periodu obaveza svih nas da doprinesemo da se ta radost donese na lica mališana. Ovo je način na koji možemo da spriječimo i smanjimo negativne posledice načina života u okolnostima u kojima ova djeca odrastaju i stvorimo uslove za njihovo sretnije odrastanje“, istakao je direktor Super Kartice, Dragan Radonja.

Prijavite se u svoj korisnički račun ili postanite član

Imam karticu Želim karticu